Afspraak maken is weer mogelijk!

Vanaf maandag 4 mei gaan de praktijken van Cesar2Move weer geleidelijk open voor reguliere behandelingen. We hebben goedkeuring gekregen om de oefentherapeutische zorg op een verantwoorde en veilige manier op te schalen. Het RIVM heeft samen met onze branchevereniging VvOCM een protocol opgesteld waar we ons aan zullen houden zodat het voor patiënt en therapeut een veilige omgeving is om de behandeling uit te voeren. Uiteraard hebben we hier de nodige maatregelen voor moeten treffen.

Het devies tot 19 mei blijft, blijf zo veel mogelijk op afstand behandelen en alleen indien noodzakelijk face to face. Voor een aantal patiënten begint de noodzakelijkheid toe te nemen door de afwezigheid van therapie gedurende de laatste weken. Als oefentherapeut zullen we de  professionele afweging moeten maken of we inderdaad iemand face to face gaat behandelen of dat videobellen gewenst en effectief is.

Het inplannen van de patiënten gebeurt volgens een stappenplan. Er wordt telefonisch contact met u opgenomen en de therapeut zal u enkele vragen stellen alvorens u wordt ingepland. Uiteraard verwachten wij dat u de vragen naar waarheid zult beantwoorden.

Genomen maatregelen

In samenwerking met het RIVM zijn er diverse maatregelen genomen om uw en onze gezondheid zoveel mogelijk te waarborgen. Hieronder kunt u lezen welke regels er op dit moment in onze praktijken gelden:

  • Therapeut en patiënt schudden geen handen;
  • In de elleboog niezen of hoesten;
  • Na binnenkomst wordt u verzocht uw handen met zeep te wassen en met papieren doekjes de handen te drogen;
  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar;
  • Kom alleen naar de praktijk. Indien noodzakelijk mag er één begeleider mee;
  • U wordt verzocht maximaal 5 minuten van te voren aanwezig te zijn in de wachtkamer. Let ook hier op dat u anderhalve meter afstand houdt tot eventueel andere aanwezige personen;
  • Verlaat de praktijk na de behandeling zo spoedig mogelijk;
  • Gelieve twee schone handdoeken mee te nemen naar de afspraak waarvan 1 grote voor op de bank of op te mat te gebruiken;
  • Maak liever geen gebruik van de toiletten;

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

In enkele gevallen zal de therapeut gebruik maken van PBM zoals handschoenen, een mondkapje of een spatbril. Dit is afhankelijk van wat het protocol ons voorschrijft.

Daarbij blijft het uiteraard belangrijk om contact met ons op te nemen zodra uw situatie verandert (u of uw huisgenoten hebben verschijnselen die bij het coronavirus passen) en u heeft een afspraak gepland staan. In overleg met uw therapeut wordt dan gekeken op welke manier we toch iets voor u kunnen betekenen.

Na 19 mei wordt er een evaluatiemoment gepland om de beslissing om op te schalen tegen het licht te houden. Hopelijk krijgen we dan stap voor stap meer ruimte om de reguliere praktijkvoering verder op te bouwen.

MijnZorgApp

Inmiddels zijn we gestart met MijnZorgApp. Dit is een app die zowel de cliënt als de therapeut kan gebruiken. Voor u als cliënt houdt dat in dat u gemakkelijk kan nakijken wanneer uw afspraak gepland staat en op welke locatie u wordt verwacht. Daarbij krijgt u ook via de app een afspraakherinnering. Zo wordt de kans een stuk kleiner dat u uw afspraak een keer vergeet.

Verder is aan de app nog een onderdeel toegevoegd: huiswerkoefeningen. Geen kopietjes meer met oefeningen er op die per ongeluk in de bak met oud papier terecht komen of die als kleurplaat worden gebruikt maar mooie oefenschema’s met video’s en tekst en uitleg.

Een handige app dus, waarin u alles in één overzicht hebt. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is te vinden in de playstore. Download de app en volg de instructies, dan bent u altijd op de hoogte van uw nieuwe afspraak.

Indien u vragen heeft over de MijnZorgApp of over ons beleid omtrent het coronavirus, kunt u ons altijd mailen op info@cesar2move.nl. Ook voor al uw andere vragen zijn wij bereikbaar op dit adres. Tevens kunt u ons bellen op 077-4771700.

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar, dan zien we elkaar hopelijk zo spoedig mogelijk weer.

Team Cesar2Move

Baarlo80
Baarlo
Heierhof 15a
5991 NJ Baarlo
077 - 477 1700
Blerick Averbodestraat
Blerick
Averbodestraat 2
5921 ES Blerick

077 - 477 1700
Kessel80
Kessel
Kerkplein 6
5995 BA Kessel

077 - 477 1700
locatie Maasbree
Maasbree
Op de Kemp 36
5993 BN Maasbree

077 - 477 1700
locatie Panningen
Panningen
Steenbakkersstraat 70
5981 WV Panningen

077 - 307 8152
Locatie Venlo
Venlo
Ferdinand Bolstraat 47 
5914 XN Venlo

077 - 477 1700