Welkom op de site van CESAR2MOVE, praktijk voor oefentherapie Cesar.

Als lichamelijke klachten niet vanzelf overgaan, is dit vaak te wijten aan verkeerde houdings- of bewegingsgewoonten. Doordat we gewend zijn aan deze patronen, die we vaak al jaren hebben, beseffen we niet dat dit de oorzaak is van de klachten.

Bewust worden van deze verkeerde houdings- en bewegingspatronen is de eerste stap naar vermindering van de klachten. De oefentherapeut Cesar helpt u hierbij als een houdings- en bewegingscoach om zo uw klachten onder controle te krijgen.

Ons team bestaat uit 6 therapeuten met naast de reguliere oefentherapie diverse specialisaties en aandachtsgebieden, o.a. Psychosomatische Oefentherapie, Kinderoefentherapie, pre- en postnatale zwangerschapsbegeleiding, oefentherapie bij slaapproblemen, begeleiding bij bekkenklachten en incontinentie, sportoefentherapie, sportmassage, Medical Taping en groepslessen Fit2Move.

 

"Bewust bewegen,
de kracht van Oefentherapie."

 

logo VvOCM             facebook Cesar2Move

Hallo Allemaal,

Allereerst zal ik mij eens voor stellen, ik ben Nicole Tielen (28) en sinds mei werkzaam binnen Cesar2Move. Voorheen ben ik werkzaam geweest als Oefentherapeut Cesar in Utrecht. Maar nu ben ik weer terug in mijn vertrouwde nest.

Momenteel volg ik de opleiding sportmassage en medical taping. Medio augustus kunt u mij ook tegen komen bij onze groepslessen, deze neem ik tijdelijk over van mijn collega Loes. Verder kunt u mij vinden op de locaties Maasbree, Blerick, Sevenum en Velden.

Ik sta graag voor jullie klaar en kan niet wachten u te helpen.

Tot snel!

 

Manuele Therapie E.S.® is een behandelwijze die zich richt op de behandeling van klachten van het bewegingsapparaat, of klachten die daarvan zijn afgeleid. Deze behandelwijze houdt rekening met individuele verschillen en asymmetriën. We maken uitsluitend gebruik van zachte handgrepen om een optimale bewegingsfunctie te realiseren en te handhaven. Hierbij wordt zeer subtiel en meestal pijnloos gewrichten in het lichaam bewogen. De methode wordt ook wel de eggshell (E.S.®) methode genoemd. De kracht die bij de behandeling wordt gebruikt is zo gering, dat een eierschaal nog niet zou breken. Er wordt dus niet gekraakt.

Daarnaast onderscheidt Manuele Therapie E.S.® zich van andere therapievormen met haar totaalbehandeling. Ieder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw, zijn eigen houding en zijn eigen manier van bewegen en heeft zodoende zijn individuele bewegingspatroon. Bewegen vindt plaats in de gewrichten. Centraal in de manuele therapie staat het verbeteren van de bewegingen in gewrichten van het hele lichaam. De uitvoering van bewegingen is afhankelijk van de vorm van de gewrichten. Vorm en functie zijn aan elkaar gekoppeld: mede door het bewegen wordt de vorm bepaald die onze gewrichten krijgen en door de ontstane vorm hebben we voorkeursbe­wegingen.
Bij klachten in het bewegingsapparaat reageert een gewricht niet meer adequaat op een gevraagde functie, waardoor het individuele bewegingspatroon verstoord raakt. De manuele therapie richt zich op het herstellen van de verstoorde relatie tussen vorm en functie. Het bewegingsapparaat, waartoe alle gewrichten van het menselijk lichaam behoren met hun bijbehorende spieren en zenuwen, is een eenheid en functioneert ook als zodanig. Binnen deze functionele eenheid kunnen één of meer functiestoornissen op verschillende locaties aanwezig zijn. Om deze reden worden tijdens een behandeling alle bewegingsketens, dus het lichaam in zijn totaliteit, behandeld. 

Een aantal voorbeeld indicaties die door een manueel therapeut kunnen worden behandeld:

• rug- en nekpijn
• ischias
• hernia
• bekkenpijn
• gevolgen van arthrosis
• gewrichtspijn, zoals schouderpijn, tennisarm, knieklachten
• stralingspijn vanuit de nek naar de arm
• stralingspijn vanuit de rug naar het been
• bepaalde vormen van hoofdpijn en duizeligheid
• bepaalde vormen van pijn op de borst of in de oksel

Bij het eerste consult bespreekt de manueel therapeut aan de hand van het intakegesprek, uitgebreid onderzoek en onderzoek naar uw voorkeursbewegingen de klachten door middel van manuele therapie gunstig te beïnvloeden zijn.

Voor een behandeling van de manueeltherapeut heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig.

Baarlo80
Baarlo
Heierhof 15a
5991 NJ Baarlo
077 - 477 1700
Blerick Averbodestraat
Blerick
Averbodestraat 2
5921 ES Blerick

077 - 477 1700
Kessel80
Kessel
Kerkplein 6
5995 BA Kessel

077 - 477 1700
locatie Maasbree
Maasbree
Op de Kemp 36
5993 BN Maasbree

077 - 477 1700
locatie Panningen
Panningen
Steenbakkersstraat 70
5981 WV Panningen

077 - 307 8152
20150623 Sevenum NW aangepast klein
Sevenum
Past. Vullinghsstraat 10 
5975 AP Sevenum

077 - 477 1700
1 kopie
Velden
Scholtisstraat 1
5941 GG Velden

077 - 477 1700